Mavi Bayrak Alacak Plaj Ve Marinalar Marmaris’te Seçildi

Mavi Bayrak Toplantısı - Panel

Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet DEMİRAK’ın panelde sunum yaptığı  toplantıda Mavi Bayrak Alacak Plaj Ve Marinalar Marmaris’te Seçildi

Türkiye’nin 2016 yılı için Mavi Bayrak Ödülü alacak plaj ve marinaların değerlendirildiği Ulusal Jüri Toplantısı Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda belirlenen aday dosyalar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Jüri değerlendirmesi için Danimarka-Kopenhag’a gönderilecek.


Güney Ege Otelciler Birliği’nin (GETOB) katkılarıyla düzenlenen Mavi Bayrak Ulusal Jüri Toplantısı Marmaris Green Nature Diamond Otel’de gerçekleştirildi. “Mavi Bayrak, Turizm ve Çevre” konulu basın bilgilendirmesi ile başlayan toplantıya Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gökovalı, Oturum Başkanı, Prof. Dr. Barış Mater, 2015 Mavi Bayrak Ulusal Jüri Üyeleri, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr.Ahmet Demirak, Doç. Dr.Şahin Özen ve az sayıda turizmci katıldı.

Toplantının turizm ve çevre panelinde oturum başkanı Boğaziçi Üniversistesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Prof Dr. Barış Mater yaptı. Panelde, TURÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi’nden Cem Tekin Yavuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç Dr. Şahin Özen sunumlarla panel oturumunu tamamladı. Ardından soru ve cevaplarla oturum tamamlandı.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü  Doç.Dr.Ahmet Demirak “Deniz çayırları (Posidonia oceanica) kullanılarak bazı metal iyonlarının biyosorpsiyonla uzaklaştırılması” konusunda sunum yapmıştır.

Dünyadaki Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık % 12,5’i ülkemizde dalgalanıyor

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2015 yılı itibariyle 436 plaj ve 22 marina, 14 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye 2015 yılında 49 ülke arasında Dünya 2. si olarak ülkemiz tanıtımına önemli bir katkı sağladı. Plaj ve marina toplamında Dünyadaki Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık % 12,5’i ülkemizde dalgalanıyor.

Haber ile ilgili Linkler: 

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-mavi-bayrakli-plajlari-marmaris-mugla-yerelhaber-1179244/

http://www.bodrumdabugun.com/mavi-bayrak-toplantisi-23-ocakta-marmariste/

http://www.marmarismanset.com/haber/marmaris_1/-mavi-bayrak-alacak-plaj-ve-marinalar-marmariste-secildi/49373.html

Son Güncelleme Tarihi : 25.01.2016 11:55:23 Okunma Sayısı : 1197

Son Duyurular