Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak: “İklim değişikliği Türkiye’yi ‘su fakiri’ yapabilir”

Doç. Dr. Ahmet Demirak: “İklim değişikliği Türkiye’yi ‘su fakiri’ yapabilir”
Türkiye’nin Akdeniz ülkeleri arasında iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerin başında geldiğine ve iklim değişikliğinin en yıkıcı etkisinin de su kaynakları konusunda olacağına dikkat çeken Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Demirak, “Türkiye su fakiri olabilir” dedi.Birleşmiş Milletler ve Dünya Meteoroloji Örgütü iklim değişikliğinin son durumunu aktardıkları raporda, küresel çapta çok sayıda çevre felaketinin yaşandığı 2020’nin dünyanın en sıcak yıllarından biri olarak kayıtlara geçmesini beklediklerini açıkladı.

Haberin detayı için aşağıdaki linke tıklayanız.

Son Güncelleme Tarihi : 14.01.2021 13:01 Okunma Sayısı : 1086